Restart

14302369_926777120800238_1117533534_nJamen, det var väl för väl att jag ÄNTLIGEN skriver igen. Har ju all tid i världen nu eftersom jag är – suprise – arbetslös.

Jag trivs ganska bra som arbetslös, i alla fall idag. Började dagen med att sitta i min nypyntade lägenhet, en kopp te, raw food-knäcke och hallon. Lyssnade på stadsljuden utanför fönstret. Så lugnt. Hela kroppen var i zen-mode. Ganska najs. Är det såhär det är att vara pensionär.

Men jag vet ju att min hjärna bara försöker fokusera på det positiva, för där i bakhuvudet viskar en röst att ”Rebecka ta tag i dig själv for gods sake, du måste jobba och tjäna pengar”. Och det är en ganska konstig känsla när man inser att det inte är någon annan än jag själv som kan se till att jag lever nu. I och för sig är jag ganska säker att både vänner och familj skulle kunna skrapa ihop en tia eller så ifall jag verkligen var nära the edge of despair utan pengar, men i huvudsak är jag min egna boss nu. Fri, men med ett ganska stort ansvar över att ha en inkomst och begränsa utgifter. Ni som känner mig vet att det INTE är min starkaste egenskap. Jag är en livsnjutare som tycker att pengar ska spenderas. Men det är väl nu jag ska vara en mogen, ansvarsfull vuxen som har en budget, tänker på skatt, inte använder emojis och skickar bilder på blommor på Facebook när någon fyller år ha!

Eller så ser ni mig på Lyxfällan om ca 7 månader.

Tack och hej.

 

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>